Saltar a continguts

Associació d'Afectats de Siringomièlia

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Notícies

19/05/2016
El cinema lluita contra les malalties minoritàries

Molts curtmetratges i llargmetratges estan dedicats a les malalties anomenades “rares”. Exemples d’això són “Adrenoleucodistrofia. El aceite de la vida”, “Trastorno de Asperger. Ben X”,La agnosia. Más allá del espejo”,  “Enfermedad de Pompe”, “Acondroplasia” o la infantil "El secreto de Amila".

En l’actualitat contem amb dos curtmetratges publicats recentment i que estan funcionant i cumplint objectius: “Contando estrelles” i “Playa y Montaña”. El primer és un divertit audiovisual que narra les estrepitoses aventures aventures de la Youtuber Paula, que ajuda a una nena amb la malaltia de la mastocitosis. La mastocitosis és una malaltia rara que segons afirma la JCCM es caracteritza en un 90% per l’aparició de lesions cutànies que ocasionen picor i un determinat risc en reacciones al·lèrgiques.

El curt, basat en el compte infantil “La Constelación Pica Pica” i dirigit per Josevi García Herrero i impulsat per l’associació artística cultural Peloki, compta amb un fantàstic elenc: Emilio Gutiérrez Caba, Jaime Pujol, Cristina Perales, Fede Aguado, Paula Elena Ramos, María de Paco, Javi Mendo, Yerai Martinez, Candela Illán i Min Hai Hu. S’ha subvencionat amb casi 4500 euros aconseguits a través de la plataforma Verkami.

 

D’altra banda, “Playa y Montaña”, és un altre curt dirigit pel mediàtic actor, director i productor Emilio Aragón per a la Fundació Mehuer, que lluita contra patologies poc freqüents. La idea està extreta de l’agència “Crepes&Texas” i explica la història d’una parella que esperen un fill amb entusiasme, però en el procés els seus plans es veuen obligats a canviar.  

 

Ambdós vídeos han estat creats per promoure la sensibilització necessària que cal per afrontar aquestes patologies minoritàries. En Espanya afecten a uns tres milions de persones.