Saltar a continguts

Associació d'Afectats de Siringomièlia

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Notícies

21/05/2016
El Dr. José Poblete Carrizo explica què és la Siringomièlia

El Dr José Poblete Carrizo atén centenars de persones amb problemes relacionats amb la mèdula espinal (escloriosi, la malformació d’Arnold Chiari o la mateixa Siringomièlia, hèrnies discals). Poblete treballa a la Clínica Diagonal de Barcelona, és especialista en neurocirurgia i va obtenir el premi a millor projecte d’Investigació Espanyola en Neurocirurgia (2006). Els seus àmbits d’interés són, entre d’altres la neurocirurgia, els tumors cerebrals, la cirurgia espinal invasiva i la microcirurgia lumbar i cervical.

Imatge de complement

La Siringomièlia, produïda per un quist en la mèdula espinal, és una de les enfermetats conegudes com “minoritàries” i els dubtes i els desconeixements sobre ella en són molts. Entrevistem el Dr. José Poblete perquè aclareixi què és la Siringomièlia i quins símptomes té. Els símptomes entre d’altres, diu el Dr. Poblete, són la pèrdua de sensibilitat motora i tèrmica en cames i braços: “si el paciente toca agua caliente, no notará las altas temperaturas ya que pierde sensibilidad”. A més d’aquesta pèrdua motora i tèrmica, el pacient de Siringomièlia perd massa muscular i força en la zona afectada i, en alguns casos, pot arribar a la invalidesa.

 

 

El tractament de la Siringomièlia depén de la seua gravetat i símptomes. Quan la siringomièlia presentasçimptomes que interfereixen en el desenvolupament de la rutina diària, cal una cirurgia per tal d’eliminar la pressió que excerceix el quist en la mèdula espinal i, així, que el líquid cefalorraquídic flueixi amb normalitat. El seguiment després de la cirurgia és fonamental i calen resonàncies magnétiques periòdiques. Els símptomes i signes de la siringomièlia, però, poden arribar a quedar-s’hi permanentment en el pacient.